זיווג שני יכול להצליח?

שאלה:

שלום לרב!
רציתי לדעת מה חשיבות האישה הראשונה עלפי התורה? אם באמת אדם לא שוכח את אישתו הראשונה? האם בדורינו קיים עדיין חשיבות לזה? ואם זיווג שני יכול להצליח?

תשובה:

שלום רב

טבעי שאשת נעורים שאיתה אדם רקם את חלומותיו הראשונים והצעירים, הוליד ילדים ובנה את ביתו, סוג הקשר איתה שונה מקשר שאדם רוקם בחייו הבוגרים יותר לאחר שכבר מצא את דרכו בחיים, ויש לו משפחה מסודרת ומקום מוגדר בעולם, אבל זה לא אומרים שנישואין פרק ב' אינם מאושרים! אני מכיר אנשים שנישאו בשנית אפילו בגיל מבוגר, ויצרו מערכת קשרים נהדרת ושמחים מאוד יחד. בקיצור, זיווג שני יכול להצליח מאוד, אבל הוא מצריך יותר השקעה וחשיבה, יש תמיד גורמים מהצד, הילדים שאינם משותפים, הרגלי החיים שכבר התמסדו יותר, וצריך הרבה יותר התחשבות אחד בשני.

ההשקעה בהחלט שווה ומשתלמת!

בהצלחה רבה!