בדיקה פנימית עם נייר / דימום לא סדיר אחרי לידה

שאלה:

אני שבע וחצי שבועות אחרי לידה וכבר עשתי הפסק פעמיים כשכל פעם הראשון יוצא לא טוב והשני טוב היום אני ביום הראשון של השבעה נקיים (אתמול עשיתי הפסק) רציתי לדעת האם מותר לי לנקות בפנים עם נייר לפני הבדיקה?(והרי נייר לא מטמא)

תשובה:

שלום רב

אני אסביר את עצמי שוב. בהלכה יש הבדל בין כתם לראייה ממש או בדיקה. כתם שנמצא על בגד צבעוני או דבר שאינו מקבל טומאה אינו אוסר [באופן של קינוח יש בזה נושא רחב, אבל אני כותב אפילו לדעת המקילים]. כמו כן אם גודלו פחות מגריס. אבל בראייה ממש או בדיקה, בכל אופן שבו נמצא דם זה אוסר.

אני חוזר על ההמלצה לבדוק אצל אחות טהרה, לחילופין אם לא ימצא פצע, יתכן שצריך חיזוק של פרוגסטרון. יש לפנות לרופאת נשים.

בהצלחה.