הנאה ממעשה שבת

שאלה:

שלום וברכה !אדם תלש במזיד הדסים בשביל להריח בהם בשבת האם דינו ככל מעשה שבת שאסור במזיד לו ולאחרים באותה שבת ? ומה הדין בשוגג ?

תשובה:

שלום רב

איסור הנאה ממעשה שבת הוא גם כאשר עצם ההבאה של הדבר היתה באיסור, כמו שמצינו לענין איסורי תחומין דרבנן, ואסרו זאת אפילו במעשה שבת של גוי, כך שברור שיש בזה מעשה שבת גמור, שהרי לא היה יכול לעמוד כל השבת ליד השיח ולהריח שם…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה ! מישהו טען לי שיש כאן להקל בגלל שזה רק הנאה מריח וריח אין בו ממש, אז על כזו הנאה לא קנסו כיצד אפשר לדחות זאת והאם יש מקור ?

  2. גדרי הנאה ממעשה שבת הם אחרים לגמרי, כל שימוש נחשב הנאה, הגרי"ש אלישיב למשל אסר להסתכל בתמונה שצולמה בשבת, כאשר מדובר באירוע שלא ניתן לצלמו בחול, אף שבגדרי הנאה מעבודה זרה למשל ראייה אין בה ממש.