פניות במייל שהגיעו מיהודים במהלך השבת

שאלה:

האם נכון להתייחס לידיעות/שאלות שהגיעו מיהודים במהלך השבת בטלפון, מחשב וכד'.

תשובה:

שלום רב

מצד איסור מעשה שבת, אם מדובר בכאלו שהיו פונים גם במוצאי שבת מותר לענות להם, ואין בזה איסור הנאה ממעשה שבת, ובלבד שעבר כבר הזמן שהיה לוקח להם לעשות זאת במוצאי שבת, אבל אם מדובר במישהו מזדמן שבמקרה ראה איזו מודעה והתקשר אבל ודאי לא היה עושה זאת אחרי שבת, הורה הגרי"ש אלישיב להחמיר.