לראות טלוויזיה בשבת (שהופעלה ע"י אחר) (שאלה מבעל תשובה)

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אשתי נמצאת בקשר עם בעלת תשובה (או בהליכים כאלו) במסגרת ארגון איילת השחר.

היא בקשה לשאול, אם מישהו בשבת מדליק את הטלוויזיה ורוצה להראות לה משהו, האם מותר לה לראות ?

אשמח מאוד אם תוכלו לזרז את מתן התשובה. וכן לתת כמה שיותר פרטים. בכדי שנוכל להעביר לה תשובה מלאה , מפורטת. ומתאימה למקום שבו היא נמצאת כעת.

יישר כח.

תשובה:

שלום רב

ראה, ההלכה בענין זה מאוד ברורה, אסור להנות ממעשה שבת… אלא שכאן אשתך צריכה לשקול מה לענות לה לפי המצב בו היא נמצאת, זו שאלה יותר השקפתית ופרקטית מהלכתית… להלכה אסור, אם נראה לה שזה ירתיע אותה עדיף להתחמק או לומר לה, בואי נלך בענינים אלו צעד אחרי צעד, כרגע אל תעסקי בזה..

בהצלחה רבה.