חמץ שעבר עליו הפסח בתרופות

שאלה:

שלום.
תרופות סירופ כגון נורופן, אקמולי וכן אבקה של אבקמולי שלא נמכרו לפני הפסח לגוי.
האם מותר להשתמש?

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה. גם אם יש בהן חמץ הואפסול מאכילת כלב ולא עוברים עליו בפסח בבל יראה, אלא שמחמירים שלא ליטול תרופות חמץ במידת האפשר, משום שכאשר אתה בולע אותן בפסח יש דין "אחשביה" כלומר אתה מחשיב אותן לאוכל. אבל אחרי פסח אין בעיה. חשוב לציין שגם בפסח עצמו זו חומרא בעלמא, ומי שנזקק לתרופות אלו על פי צו הרופא [כמו אנטיביוטיקה וכדומה] נוטל אותן בפסח.