נשמה יתרה ביו"ט

שאלה:

שלום

התוספות בפסחים אומר שביום טוב אין נשמה יתרה, ועפ"ז אפשר להבין למה לא מברכים על הבשמים במוצאי יו"ט. האם יש דעה שאומרת שביום טוב כן יש נשמה יתרה אלא שאין היא מסתלקת במוצאי יו"ט ולכן לא מברכים על הבשמים? שמעתי שיש דעה כזו. האם זה נכון? כי פשוט לא מצאתי דעה כזו.תודה

תשובה:

שלום רב

ראה רשב"ם בפסחים דף קב סוף ע"ב.

חג שמח

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כתב הרמב"ן בספר האמונה פרק כא: "…רמז לנשמה יתירה שיש לאדם בשבת וביו"ט, ואינה מסתלקת בחולו של מועד, ולא במוצאי י"ט לחול אעפ"י שאין חולו של מועד, שלכן אין מברכין על הבשמים במוצאי יו"ט", ושיטת תוס בפסחים קב ב ד"ה רב אמא ובביצה לג ב ד"ה כי הוינן שביו"ט אין נשמה יתירה.