הגעלת כלים בקומקום חשמלי

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
לקראת פסח משעבר הצלחתי לשכנע את אמא שלי רוצה שאני יגעיל כלים,הבנתי שהספרדים לא צריכים להגעיל זכוכית
וכדי להגעיל סכום מברזל צריך להשתמש בסיר ולהרתיח את הכלים
וכדי להגעיל סירים צריך להרתיח אותם בתוך סיר
עכשיו אמא שלי לא רוצה שאני יעשה אתזה וירתיח את הסכום או יביא את הכלים למקום אחר לעשות הגעלה האם מותר להשתמש בקומקום חשמלי להרתיח מים ולשים על הסירים שנמצאים בתוך גיגית
או לשים את כל הכפיות בגיגית ולשפוך על הכפיות את המים מהקומקום כי היא לא רוצה להשתמש בסירים על הגז כדי להגעיל את הכלים

תשובה:

שלום רב

הגעלה מועילה רק כשהמים מבעבעים מאש פעילה, כך שבתוך קומקום כאשר הוא פועל [משאירים מכסה פתוח שלא יכבה מהרתיחה] אפשר, אבל בגיגית ובעירוי זה לא יועיל.

בהצלחה.