נישואין – בני זוג לא מתאימים

שאלה:

שלום לרב, ב"ה אנחנו אחים שחזרנו בתשובה, אחותנו הקטנה עדיין בתהליך אך שומרת שבת/חגים, מקפידה על כשרות וכו'…
היא עומדת להתחתן בעוד כשבוע עם בחור חילוני לגמרי שלא ממש מאמין או מתייחס לדת – לא ברור לנו את מקור ההתאמה בניהם אך לא התערבנו עד עכשיו, האם שבוע לפני חתונה בכלל יש טעם לנסות לדבר על ליבה? אולי תכעס עלינו, אנחנו לא רוצים להפוך את השמחה לכעס ועצב
מלחיצה אותנו המחשבה שהוא לא ישמור שבת (ועוד יגורו בביתה של אמי ז"ל!) ידליק אור, ידליק טלויזיה … יחלל בכלל חגים ומועדות, אולי ידרדר גם אותה…
מה עלינו לעשות? אם יש בכלל מה לעשות בשלב זה?
הוא לא מוכן לשמוע על שום שיחה עם רב

תשובה:

שלום רב

קראתי בצער את שאלתכם, אני משוכנע שבשלב זה כבר אין מה לעשות ולא תוכלו למנוע את הנישואין, אך כן תוכלו לסייע לה בעצה נכונה כיצד לקבוע בבית החדש סטטוס קוו טוב שיאפשר לה לשמור על מצוות התורה, תעודדו אותה לשמירת הטהרה כסגולה לבנין הבית ולאושר בחיי הנישואין וכו' וכו', בקיצור תלכו בטוב ותסייעו להגיע למקסימום, אך אין טעם לנסות למנוע את הנישואין. במקביל תקרבו את הגיס החדש, ובהרבה אהבה נקווה שיתקרב ליהדות.

בשורות טובות ותמיד שמחות.