דימום אחרי לידה

שאלה:

אישתי אחרי לידת קיסרי…עברו חודשיים והיא התחילה 7 נקיים…ביום השביעי היא החלה לדמםמה הדין?

תשובה:

שלום רב

ראשית מזל טוב ורוב נחת.

בעצם כל דימום מהרחם אוסר את האשה. מאוד לא נעים שזה קורה ביום השביעי לנקיים ואחרי זמן ממושך כל כך, אבל זה עשוי בהחלט לקרות לאחר לידה, כאשר ההורמונים לא סדירים עדיין. אם המצב ממשיך ויש אי סדירות, כדאי לטפל באמצעות תרופות לסידור וסת, אין טעם להזניח את זה זה סתם עגמת נפש.

בהצלחה רבה.