מיטה שאינה מיוחדת לאשה בקביעות

שאלה:

לכבוד בית ההוראה
בזמן הרחקות שהמיטות מופרדות יש מבחינה טכנית ענין שאשתי לדוגמא תישן במיטה השמאלית ואני בימנית, אולם בזמן שהמיטות מחוברות מבחינת נוחות יש עדיפות לסדר הפוך.
האם ניתן לומר שבזמן ההרחקות קובעים שזה המיטה שלה וזה המיטה שלי, או שצריך את אותו סדר שהיה לפני זה.
ב. במידה וצריך את אותו סדר, האם נגיד מועיל להחליף שבוע לפני ההרחקות, או אפילו יום יומיים קודם.

תשובה:

שלום רב

אם אתה רגיל לישון לפעמים בימין ולפעמים בשמאל, אף שבדרך כלל אתה מעדיף בצד מסויים אין איסור, אבל תייחדו לה מיטה לימי נדתה.

מקורות:

שו"ת מהר"ם בריסק ח"ב סי' כ, ושו"ת באר משה ח"ב סי' קמג.