האם אני יכול לתת מעשרות מכל הקצבה שאני מקבל?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב

1. האם אני יכול להפריש מעשרות מכל הכסף שאני מקבל מביטוח לאומי? או שאני צריך להחסיר משהו?
לדוגמה האם להחשיב במעשרות את הכסף שהוצאתי על תוכנה לבניית אתר לצורך פרנסה?
2. רק מוודא שאני זוכר נכון, 20 אחוז לתת?
3. האם מותר לי לברך ולהריח על אתרוג שהשתמשתי בו בסוכות?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

  1. מותר להפריש מכל הסכום, אבל אין חיוב להפרשי מהוצאות שהוצאת לצורך פרנסה, מנכים את הסכומים האלו ומפרישים. אתה לא צריך להפריש 20% מספיק מעשר – 10%, אדם בעל הכנסות רבות יהדר בחומש.
  2. אתה יכול להריח את האתרוג, לאחר סוכות בטלה הקצאתו למצוה.

ערב טוב.