הפניית גב לספר תורה / מצלמות אבטחה בשבת

שאלה:

שלום לרב
1.האם יש בעיה הלכתית כלשהיא כשהבעל קורא קורא את ההפטרה ומי שמחזיק ספר תורה מאחוריו-כך שמפנה את גבו לספר תורה.
2. האם בבית של אדם עשיר עם מצלמות בכל פינה יש בעי להכנס בשבת?
תודה שבוע טוב וחודש טוב

תשובה:

שלום רב

יש לעולה לתורה או לבעל קורא לצדד עצמו מעט, שלא יהיו אחוריו ממש כנגד הספר תורה, ראה משנה ברורה סי' תרס ס"ק ג, וכן נראה בדבריו בסי' קנ ס"ק יד.

2. המיקל יש לו על מה לסמוך, אבל ברור שראוי יותר שבשעות היום לא יפעלו המצלמות ובלילהלא יעברו במקומות בהם הן פועלות.

ראה כאן בהרחבה.