טילטול תפילין בנסיעה בשבת

לכבוד הרב, שלום רב!
שאלוני אודות אדם שאינו שומר תו"מ אך מקפיד להניח תפילין כל יום. והוא אמור לטוס לטיול בחו"ל לכמה ימים. האם מותר לו לקחת את התפילין עימו בכדי שיניח או לאסור כי ודאי יעבור עליו שבת ויצא שהוא יטלטל את זה מרשות לרשות?

תשובה:

שלום רב

השאלה הזו אינה שאלה הלכתית כמובן… מבחינה הלכתית שלא יסע בשבת ושישאל תפילין מאדם אחר וכו'. אבל מבחינת הלכות קירוב אין לומר לו שלא יקח תפילין חלילה, אם יעבור עליו יום ללא תפילין מי יודע אם יחזור לכך, וגם ביטול מצות עשה חשובה כזו זה חמור מאוד, וברור שלא ישאל מאחר. כמובן גם לא צריך לעורר אצלו את השאלה, אני מניח שהוא לא לחוץ כל כך מהנושא של הטלטול וההוצאה… שיארוז ויסע כמו שהוא מבין..

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הוא ישאל, מה לענות לו בפועל?
    2.למה זה לא נקרא שאלה הלכתית? הרי זה כן צריך להיות נידון בעניין ביטול כמה מצוות עשה (תפילין במשך כמה ימים) וטלטול בשבת (לא תעשה אחד)?

  2. אם הוא ישאל תגיד לו לקחת, אבל תגיד לו גם מה שאני כותב לגבי שאלתך השניה…
    הנדונים תמיד לגבי ביטול מצוה מול מצוה אחרת, הוא כאשר באמת אחת נדחית מפני השניה, כאן בעצם הוא יכול שלא לנסוע בשבת… ויכול לשאול תפילין… כך שהמצב עצמו ודאי אינו מאפשר לנסוע לא עם התפילין ולא בלעדיהן… אלא שזו שאלה בהלכות קירוב רחוקים, כיצד לנהוג עם אדם שלא מבין את חומרת מעשיו.