מידע על סוגיות אינטרנטיות לגבי שבת

שלום רב,

ברצוני לשאול שאלה לגבי מידע באינטרנט

1.האם ניתן לכתוב באנצקלופדיות חופשיות או אתרי מידע הפתוחים לקהל הרחב לצערנו גם בשבת(כמו ווקפדיה למשל)
הסתפקתי בזה כמה פעמים כי כביכול אנשים יכולים לגלוש שם גם בשביעי,מהי דעת התורה בנושא זה?

2.האם יש חובה לאתרים דתיים לשים חסימה בינלאומית לאתר כדי שלא יגלשו בו בשבתו בכך לצמצם חילול?או שמא עדיף שיקראו שם ולא במקום אחר ואין חובה

אשמח למידע בנושא בפוסקים בני זמננו

תשובה:

שלום רב

לגבי שאלתך הראונה אין ספק שאין איסור, שהרי לדבריך יהיה אסור גם למכור עט לאדם חילוני כיון שהוא עשוי לכתוב בו בשבת, ואין לדבר סוף, וראה כאן מדברי האגרות משה בזה.

שאלתך השניה עסקנו בה רבות באתר, ראה כאן.