מעשר כספים מפיצוי הבא מחברת ביטוח

אני נוהג לתת חומש מסכום הרווחים החודשיים שלי
כלומר 20 אחוז
בקרוב אני צריך לקבל סכום של 80 אלף שח כפיצוי מתביעה שאני מנהל על שנשך אותי כלב בעבר
האם אני צריך לתת חומש מסכום הפיצוי?

תשובה:

שלום רב

לגבי פיצוי מחברת ביטוח הכלל הוא כזה, כל מה שבא כדי להשלים חסרון מסויים, כגון שנשרף ביתו ומשלמים לו את דמיו, אין צורך לתת מעשר, אבל מה שנחשב כפיצוי עודף, כמו ביטוח חיים וכדומה, שאין בעצם יחס בין הנזק הכספי לגובה הפיצוי, חייב במעשר, כך שצריך לבדוק על מה ניתן הפיצוי ועבור מה.

כמובן שהוצאות שאתה מוציא לצורך המשפט כמו שכר עורך דין והפסד יום עבודה, מנכים מחישוב הרווח לענין המעשרות.

מקורות:

ראה צדקה ומשפט פרק ה הערה לז.