שוקולד העשוי מאבקת חלב נכרי

קניתי שוקולד בהכשר
אך כתוב שמכיל אבקת חלב נוכרי
האם מותר לאכול?

תשובה:

שלום רב

אין לאכול את השוקולד הזה. [אגב, בכל מקרה אין כשרות מהודרת שנותנת הכשר על חלב נכרי, כך שמלבד הבעיה עצמה של חלב נכרי, לא אוכלים מכשרות שאינה מהודרת..].

מקורות:

אף שיש שצידדו להתיר בשעת הדחק כאשר מדובר בחלב הבא ממפעל מסודר הנתון תחת פיקוח ממשלתי, למעשה התקבל ההיתר רק לגבי נשיםהרות כשאין חלב אחר, או ילדים קטנים וחולים. ראה כאן בהרחבה ובתגובות.