נרות שבת וחנוכה בפלורוסנט – המשך

שלום לרבנים רציתי לדדעת מה החילוק ביןהיתר של פלורסנט לנר שבת והמתירים אוסרים נר חנוכה בפלורסנט? תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

בנר שבת הנושא הוא האור בבית, לכן ישצד גדול לומר שגם אור שאינו בא מאש ניתן לקיים בו מצוה זו [למעשה אין לברך על פלורוסנט], בנר חנוכה הנושא הוא נרות כמו שהיה במקדש, לזה ודאי צריך אש…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא ברור, יש שתי בעיות בזה: יש שכתבו שצריך דומה למקדש שמן או נרות שמזכירים שמן. 2. יש שאמרו שכיון שצריך שמן לחצי שעה, בחשמל אין כלום כרגע, החשמל של עוד חצי שעה עדיין אינו במנורה…