הדליק נרות בשליחות אדם אחר, מה מברך על ההדלקה בביתו?

לכבוד הרב שלום רב. בן הנמצא יחד עם אשתו בביתו של אביו ומדליק לו נרות חנוכה איזה ברכות יש לו לברך כשישוב לביתו מאוחר יותר בלילה?

תשובה:

שלום רב

אני מבין ממך שהבן אינו ישן אצל האב אלא רק בא אליו לביקור בשעת ההדלקה ומדליק עבורו נרות בשליחותו, במקרה כזה, כיון שהוא אינו יוצא ידי חובתו בהדלקה זו, שהרי זה לא מקום ההדלקה שלו, עדיף שהאב יהיה זה שמברך על הנרות, ואם האב אינו יכול או אינו רוצה לברך בעצמו, הבן יברך בשליחותו, ויצא ידי חובה בברכות על הניסים ושהחיינו [ביום הראשון], ובביתו יברך רק להדליק נר חנוכה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי’ תרעא ס”ק מה, ושו”ת התעוררות תשובה ח”א סי’ קג.