מאכל שנתעלם מן העין / בדיקת שעועית קפואה

ב"ה
שלום לרב!
א) 1:האם האיסור להשאיר מאכל לבד עם גוי,הוא בכל המאכלים או רק בבשר?
2:ומה עם בשר קפוא וכן דגים קפואים העטופים הרמטית וגם אם אינם עטופים אני מכיר את צורת וצבע הדג האם זה מספיק לסמוך על זה?
3: האם שוטה יכול לשמש כשומר שהנכרי לא יחליף המאכלים?
ב) 1:מהי צורת הבדיקה של שעועית קפואה (שנשרתה כבר) האם צריך לבדוק אחד אחד משני הצדדים?

תודה רבה!!!
נ.ב
זה די דחוף!

תשובה:

שלום רב

  1. האיסור להשאיר מאכלים עם גוי זה לא רק בבשר אלא שהכלל הוא כך, דברים שהצורך בהם בכשרות הוא מדרבנן מספיק חותם אחד, ודברים שהצורך בכשרות הוא מדאורייתא כמו בשר, צריך חותם בתוך חותם או שהוא מזהה את החתיכה. ראה שו"ע סי' קיח, ולחם משנה מאכלות אסורות פי"ג ה"י.
  2. אם מזהים או כמו שיש בבשר כשר שיש הולגרמה, אין כל בעיה, בדג מספיק לזהות את סוג הדג.
  3. אם השוטה יודע לשמור זה בסדר, הכל לפי הענין, אם יש חשש שלא אכפת לו והגוי אינו חושש ממנו זה לא יועיל… כמו כן אם אדם פיקח יוצא ונכנס לעיתים מזומנות אין איסור.
  4. צריך להסתכל שאין חור, אם יש חור לזרוק או לפתוח.