להשאיל מכונית לגוי בשבת

שלום
מותר להשאיל לגוי את המכונית בשבת לצורכו? אני אתן לו את המפתחות בערב שבת והוא יקח את המכונית בשבת

תשובה:

שלום רב

ההשאלה מותרת רק אם יקח את הרכב מביתו של היהודי לפני שבת, אבל לא בשבת עצמה, שאז נראה שעושה בשליחותו של היהודי.

מקורות:

שו"ע סי' רמו סעי' א.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זה במקום נופש שאין שם עוד יהודים שמכירים אותי, האם זה מותר?
    ואם אשאיר את המכונית בערב שבת בחניון של גוים כדי שבשבת הוא יקח אותה, מותר?