הכשרת כלים שלא היו בשימוש שנה תמימה

מה הדין של כלים להגשה מנרוסטה וסירים מאלומניום
שלא השתמשו בזה 15 שנה
ולא יודעים אם זה בשרי או חלבי.?

תשובה:

שלום רב

תעשו להם הגעלה ותשתמשו לחלבי או לבשרי כרצונכם.

אמת שמספק כיון שזה אינו בן יומו ניתן לומר ספק דרבנן לקולא, אבל אין טעם להכנס לספקות כאשר ניתן לצאת מהספק בנקל.

את ההגעלה ניתן לעשות גם בבית בתוך סיר מים גדול העומד על האש.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו”ת מהרש”ם ח”ב סי’ רמא, ודרכי תשובה יו”ד סי’ קכא סעי’ כט, שלאחר שנה שהכלי אינו בשימוש מותר לשנות לו יעוד מחלבי לבשרי. כמו כן הקל המהרש”ם שם, במידה והכלי יוחד זמן מסויים לשימוש פרווה להגעיל אותו לאחר מכן לשימוש חלבי.