תפילה בעלות השחר למי שהיה ער בלילה

שלום וברכה
קהילה הקשתה בנוגע להושענא רבא בו אנו נעורים כל הלילה והיות והנץ החמה כאן בצרפת היה מאוחר האם עדיף להתפלל קודם הנץ או האם היה אפשר לעשות את ההושענות לפני התפילה כדי להתפלל בנץ.
השאלה היא א״כ האם שייך לעשות ההושענות לפני שחרית ההושענות אצל הספרדים הם די ארוכות.
בברכה
תשובה:

שלום רב

אין טעם להתפלל קודם הנץ רק בגלל שעייפים, שהרי זה ממש בדיעבד. לגבי ההושענות נראה שאפשר להקל יותר, אבל רק באלו הנאמרות ללא ארבעת המינים וכסליחות, אבל מה שסובבים סביב הבימה עם ארבעת המינים, יש לאומרו בזמנו וכהלכתו.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מחילה,
    אבל הרב בן איש חי כתב בפרשת וזאת הברכה הלכה ד, שאפשר להתפלל בעלות השחר. וכ"פ הרב אליהו זצ"ל כשהציבור עייף. וכ"פ הרב רצאבי כשהציבור עייף ויירדם בתפילה. וכ"כ הרב רזיאל הכהן אם קשה לציבור לחכות עד הנץ, כתבו האחרונים שאפשר לכתחילה להקל להתפלל בעלות השחר.