גזלה מא"י שלא בידיעתו?

שלום, אם חברה של גויים עשתה טעות ושלחה לך נניח לפטופ נייד האם חייב להחזיר? ועוד , אם נניח אדם איבד את הפלאפון שלו ומודיע לחברה שאיבד והם שולחים לו חינם פלאפון חדש , ואחרי כמה ימים מצא את הפלאפון הישן , האם צירל להחזיר ? ומה הדין אם זה בחול וחברת הפלאפון היא בבעלות גויים? ושאלה אחרונה, האם שואל שלא מדעת הגוי שמותר מתי זה יחשב גזלה שלא מדעת הגוי ?

תשובה:

שלום רב,

אם האינו יהודי טעה בעצמו כתב מהרש"ל ב"ק פרק י' סי' כ' שיש בעיה של חילול ה', לגבי גוזל על מנת לשלם הגר"ז פוסק להתיר בא"י, אמנם שואל שלא מדעת  אינו בכלל גזל על מנת לשלם כיוון שהוא לא מתכוון לשלם לו ולגבי להרוויח במעות הא"י שלא מדעתו כתב השער משפט שאסור דלא גרע מגונב דעת הא"י שאסור.