תשלום שכר לימוד לבני חברו מכספי מעשר

לכבוד הרבנים שלום רב. האם ניתן לאדם זר לממן את לימודיהם של בניו של חבירו הלומדים בישיבות מכספי מעשר?

תשובה:

שלום רב

אם חברו נזקק לצדקה, בודאי מותר. במקרה שחברו אינו נזקק לצדקה, לכאורה נדון זה תלוי בשאלה הכללית לגבי האב עצמו אם הוא רשאי לשלם את שכר הלימוד מכספי מעשר, כפי שהארכנו כאן, שכן להצד שהאב אינו יכול לשלם זאת מכספי מעשר ומשום שהוא מחוייב בכך, אין כל היתר גם לאדם אחר לעשות זאת, כיון שהבנים לא נצרכים לצדקה זו אחר שאביהם מחוייב לשלם זאת עבורם.