צדקה לקרוב משפחה

בס"ד
שלום,אני רוצה להביא צדקה לעניים ואני רוצה להביא לקרוב משפחה שיביא להם האם אין בעיה עם זה או שאני בעצמי צריך לתרום להם?תודה.

תשובה:

שלום רב,

ובדאי שאתה יכול להביא לו צדקה אם הוא נצרך. ראה בשו"ע יו"ד סי' רנא סעי' ג' שיש להקדים עני קרוב משפחה מעני רגיל ואפילו שהוא "מעניי עירך": "הנותן לבניו ובנותיו הגדולים, שאינו חייב במזונותיהם, כדי ללמד את הבנים תורה ולהנהיג הבנות בדרך ישרה, וכן הנותן מתנות לאביו והם צריכים להם, הרי זה בכלל צדקה. ולא עוד אלא שצריך להקדימו לאחרים. ואפילו אינו בנו ולא אביו, אלא קרובו, צריך להקדימו לכל אדם. ואחיו מאביו, קודם לאחיו מאמו. ועניי ביתו קודמים לעניי עירו, ועניי עירו קודמים לעניי עיר אחרת ויושבי ארץ ישראל קודמין ליושבי חוצה לארץ".