הכשרת תנור אפייה ותבניות

שלום וברכה כבוד הרב
אני אשתדל לעשות את הצעד ללכת לבית המדרש בע"ה.
1. אנחנו רוצים להכשיר את התנור ששומש בעבר לבשרי וחלבי ואני מקווה שלא לטרף ח"ו, לא סביר נראה לי.
האם זה משנה הסדר שלפני החימום, כלומר: קודם לא להשתמש בו 24 שעות ואז לנקות או ההפך?
לגבי התבניות כל עוד לא השתמשו בהם ב-24 השעות האחרונות זה בסדר להכשירן גם בצורה הזו?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

לגבי התנור לא חשוב הסדר, העיקר שלא ישתמשו 24 שעות, ינקו היטב, ואז להפעיל חצי שעה על חומו המירבי, ומכאן ואילך להקפיד על ההלכה. לגבי התבניות, אם השתמשו בהם פעם בתוך 24 שעות לחלבי ובשרי אין להם הכשרה [רק על ידי ליבון חמור באש ממש, דבר שיקלקל אותן לגמרי] כך שיש לזרוק ולא להשתמש בהן, ניתן לקנות חדשות [ולסמן על ידי טבעת ברזל כמו של מחזיק מפתחות מה חלבי ומה בשרי] או להשתמש בתבניות חד פעמיות.

בהצלחה רבה בכניסתך לבית המדרש!