מה זה תרומות ומעשרות, בפירות ובכספים?

שלום. רציתי לדעת מה זה בדיוק מצוות מעשר איך מקיימים אותה. כמה לדוגמא צריך להביא מהמשכורת. או בכללי גם בפירות. לא כל כך מבין הודה אים תזכו אותי להבין

תשובה:

שלום רב

ראה כאן על הפרשת תרומות ומעשרות מפירות וירקות [כשאתה קונה מחנות הנתונה תחת השגחה מהודרת, הכל כבר הופרש].

מעשר כספים נותנים עשירית מההכנסות, לצדקה, רצוי לתלמידי חכמים עניים, ראה כאן הרבה נידונים בענין זה.