לשפוך מים חמים על קרים בשבת

בס"ד, האם כאשר אני מוזג מהמיחם מים חמים על כוס שיש בה מים 1/6מים קרים ( ואני אומר שישית מפני שודאי שהמים הקרים יתחממו, האם גם פה נאמר תתא גבר? מה שיעור המים שלא נאמר תתא גבר?

ב. האם ישנו חיבור שעשו אחרוני זמנינו, שבו לימוד הגמרא כולו מגיע בצורת טבלאות ? שמעתי שיש ואני לא זוכר מי עשה
תודה

תשובה:

שלום רב

אם המים החמים הם בכלי ראשון, כאשר המים הצוננים הם מועטים ויתבשלו על ידי השפיכה לתוכם, הדבר אסור.

ראה שו"ע סי' שיח סעי' יב ומשנה ברורה שם ס"ק פב.

אינני מכיר כזו עבודה.