הכשרת שיש במטבח

שלום רב,

ברצוני לשאול :
א.אם ניתז על שיש חלבי תוך כדי שטיפת כלים מהבשרי חתיכת ליכלוך בשרי, ואח"כ שפכו בתוך הכיור החלבי מים רותחים וגם חלב בלי לנקות את הכיור מהליכלוך, איך ניתן להכשיר את השיש והאם צריך להמתין יממה מהשימוש האחרון כדי להכשיר?
ב. ושיש חלבי שניתז עליו שומן בשרי צריך לחכות גםם יממה לפני הכשרתו ?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אני מניח שאם זו היתה התזה קטנה, יש במים הרותחים פי ששים כנגדה והשיש לא נאסר, אם אין פי שישים יש להכשיר, ראה כאן על הכשרת שיש במטבח.

אין הבדל בין חלבי לבשרי בענין זה.

אבל לא הבנתי מדבריך אם מדובר בשיש או בכיור, על הכשרת כיור ראה כאן.

שבת שלום ומבורך!