לתרומות לחץ כאן

הכשרת מחבת

יש לי מחבת גדול עם מכסה זכוכית. השתמשתי בו פעם אחת ואני לא זוכרת אם זה חלבי או בשרי. אין לי אפשרות לקחת אותו להגעלה. האם אני יכולה בבית להגעיל על ידי מילויו במים והרתחתם
את המכסה אין לי אפשרות להכניס אפילו בחלקים לסיר גדול, כי החלק המרכזי לא יגע במים. האם אפשר פשוט להכניסו לתנור? כמה מעלות וכמה זמן ,בבקשה? והאם אפשר לעשות אותו דבר למחבת עצמה (בלי מים)?

תשובה:

שלום רב

לכתחילה יש להגעיל את הסיר כולו מבפנים ומבחוץ, ולא מספיק למלאות מים ושיגלוש, ולא הקלו בזה אלא בשעת הדחק שאין אפשרות אחרת. במקרה כאן יש לצרף את העובדה שיתכן שאכן שימש לתכלית המיועדת לו עתה, וממילא הוא ספק דרבנן בלבד, וניתן לסמוך על הגעלה כזו. ליבון קל בתנור בחומו המקסימלי עד שאם יגע בו קש ישרף מועיל כמו הגעלה ראה משנה ברורה סי' תנא ס"ק לג, תכניסי לתנור לחצי שעה על חומו המירבי [אם זה אפשרי שלא יתפוצץ].

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל