לתרומות לחץ כאן

הכשרת כלים מבשרי לחלבי

שלום רב,
יש ברשותי סכו"ם בשרי שלא היה בשימוש מזה מספר שנים. האם ניתן להפכו לחלבי? אם כן, כיצד?

תשובה:

שלום רב

כיון שהיה יותר מ12 חודש ללא שימוש אפשר להכשיר אותו לשימוש חלבי על ידי הגעלה. יש לקחת סיר גדול שלא היה בשימוש 24 שעות, למלאותו מים ולהניח על האש, וכשהמים מבעבעים להכניס לתוכו את הסכו"ם כשהוא נקי לגמרי, ולהמתין שהמים יחזרו לבעבע, לדאוג שהמים יגיעו לכל חלקי הסכו"ם באופן מלא, לא לשפוך הכל יחד, ולהוציא את הסכו"ם ולרחוץ במי ברז.

מקורות:

מקורות:

ראה שו”ת מהרש”ם ח”ב סי’ רמא, ודרכי תשובה יו”ד סי’ קכא סעי’ כט.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל