תדיר ושאינו תדיר בספירת העומר

שלום,

שמעתי בבית הכנסת שיעור מרב שאמר שיש מחלוקת באחרונים (מובא בביאור הלכה סימן תפט) האם אפשר לספור ספירת העומר לפני ערבית שרוצים להתפלל בשעה מאוחרת בלילה, ומחלוקת האם יש בעיה מצד תדיר ושאינו תדיר.

מה שלא הבנתי, לפי מי שאומר שאין בעיה של תדיר, למה לא? הרי זה מקרה רגיל של שתי מצוות שאחת תדירה ואחת לא.

ישר כח

תשובה:

שלום רב

תדיר ושאינו תדיר הוא כאשר שתי המצוות מזומנות לפניך, והשאלה היא איזו מהן להקדים, אבל כאשר אתה כלל לא מעוניין כרגע להתפלל ערבית, אין סיחבה שלא לספור ספירת העומר. ראה עוד מה שכתבנו כאן בענין זה.