עישון שלא ברצון האישה

השלום והברכה למעכ"ת שליט"א.

אדם אשר במשך תקופה ארוכה נהג לעשן לעתים רחוקות בלבד לצורך מרגוע או כחווייה חברתית וכיו"ב, האם רשאית אישתו לעכב בעדו ממנהגו אף שלא בנוכחותה בטענה שבמשוך הזמן הרגל זה יעשה אצלו טבע ויתמכר לעישון, וגם הדבר מזיק לבריאותו, בעוד הוא יודע בעצמו על סמך נסיונו שאין חשש להתמכרות מעישון זה וסבור שאין שום היזק לבריאות מעישון בתדירות כה נמוכה.

תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב

אין חובה הלכתית באופן זה לשמוע בקול האשה, אבל צריך לדעת שבחיי הנישואין חייב להיות הרבה מאוד ויתור ונתינה הדדית, אם לאשתך מפריע העישון והיא חוששת ממנו, תוותר על כך! מויתור בחיי הנישואין רק מרויחים. ואגב יש בהחלט מקום לחשש שלה, יש לי ידי שגם היה מעשן לעיתים רחוקות וכו', פעם בזמן לחץ הוא קנה שתי קופסאות ועישן יותר רציני ומאז הוא בתוך הסיפור הזה….