סינון חליטת תה

שלום כבוד הרב,
האם צריך שני שקיקים (חד פעמי, ראה תמונה), שקיק בתוך שקיק, בכדי להכין חליטת תה, או אולי מספיק שקיק אחד?
האם ניתן להשתמש בעלי נענע וכו' שבגינה (עם שטיפה לא יסודית, במים בלבד), ולא רק בקנויים עם חותמת כשרות? והאם לאלו גם יספיק שקיק יחיד?

הערה: נראה שהשקיקים האלו אטומים טוב, אפילו יותר טוב מבד (כי נראה שגם אויר יותר מתקשה להשתחרר מאשר בבד).

תמונה:
https://onedrive.live.com/redir?resid=7283721277A22370!9020&authkey=!AMFUNZ1ko86XNYg&ithint=folder%2c

תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

אינני יודע לפי התמונה לקבוע אם יכולים לחדור חרקים למשקה. באופן כללי ההמלצה היא להשתמש רק בירקות מגידול מיוחד או לנקות לפי כללי הכשרות, כדאי לעיין בספרו של הרב משה ויא על אופן בדיקת החרקים בירקות השונים.