הכשרת מיקרוגל לפסח / הכשרת מנגל של גז לפסח

שלום, מהו סדר ההכשרה של מיקרוגל לפסח? כמו"כ, במנגל גז האם מספיק לנקות היטב את הרשת ולהדליק את המנגל עש שהרשת תהיה לבנה מרוב חום? (במד חום כתוב יותר מ-350 מעלות. תודה

תשובה:

שלום רב

לא מומלץ להכשיר מיקרוגל לפסח. ההכשרה של מיקרוגל אינה לכתחילה והיא נסמכת על חידושים שאינם פשוטים להלכה [הגעלה באדים] כשהכלי נטרף בבשר וחלב מקילים בכך כדי שלא יצטרכו לזורקו, אבל כאן שהנושא הוא רק להמנע משימוש בימי הפסח יש להחמיר.

הגעלה של המנגל תהיה כמו שהזכרת, רק יש לשים לב שהרשת כולה מתאדמת [ליבון הוא שהיא מתאדמת לא שנעשית לבנה]. אם היא לא מתאדמת יש להחליף רשת.