עלייה לתורה לפני בר מצווה

שלום רב,
ילד אשכנזי שמעוניין להקדים הבר מצווה במספר ימים ולעלות בכותל, האם יכול לעלות ולברך? ומה הדין לתחנון באותו היום? (אם הוא עולה כמו שפסק מרן בסימן רפב\ג, אך זה לא יום הבר מצווה, נ"ל שיש לומר תחנון כיוון שזה לא היום האמיתי).

תשובה:

שלום רב

אין אפשרות לעלות לתורה לפני הבר מצוה, למעט עליית מפטיר בשבת שאותה נהגו לתת גם לילדים, בשאר עליות עולים רק אנשים אחר בר מצוה. כך שאם לא מסתדר לכם לעשות זאת ביום הבר מצוה ניתן לדחות.

כמובן יש לומר תחנון.

מזל טוב ורוב נחת!