זמן חגיגת בר מצוה

שלום רב
לגבי זמן מסיבת בר מצווה- האם יש ענין לכוון דווקא ליום ההולדת?
אם מאילוצים יש אפשרות לעשות את בר המצוה – שבוע או אפילו שבוע וחצי לפני יום ההולדת – שלכאורה עוד אין סיבה לחגוג, לעומת אפשרות אחרת לעשות אותה חודש אחרי יום ההולדת. מה עדיף ?
אני רוצה לציין שהבחור מאוד מחכה לבר מצוה ובכל מקרה רוצה שהיה ערב עם מסיבה בנוסף על קריאת התורה בשבת.
עתי

תשובה:

שלום רב

אין חובה לערוך את המסיבה דוקא בליל בר המצוה, אלא שכאשר היא נעשית בזמנה היא נחשבת סעודת מצוה [ומשום כך יש בענין זה הקלות שונות לגבי ימי בין המצרים] וכשאינה נעשית בזמנה היא נחשבת סעודת מצוה רק אם יאמרו שם דברי תורה. וראה עוד בים של שלמה בהקדמה לפ' החובל בבא קמא. אם לא מסתדר לכם אתם יכולים להקדים, אין בכך כל בעיה. הנקודה החשובה היא רק שהילד ידע את המוטל עליו החל מיום הולדתו ה13 שלא לפספס חלילה תפילה במנין עם תפילין וכו' וכו'.

תזכו לרוב נחת יהודית תמיד!