‫לנהל עבור אביו השקעות בבית השקעות ללא היתר עסקא וללא פיקוח

‫שלום וברכה,

א. אני בעל תשובה ומנהל לאבי את הכספים בפועל.
ב. אבי (בע"ה יהיה שומר תורה ומצוות – שאותו לא מעניין כלל ההיתר עסקא) רוצה להשקיע בבית השקעות מסוים (הסוחר בחברות ישראליות) שאין לו היתר עסקא.
ג. האם אני מחוייב לדרוש מבית ההשקעות היתר עיסקא?

בברכה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

היתר עיסקא של בית ההשקעות לא יפתור את בעיות הריבית שיש. כדי לפתור את בעיות הריבית יש לדאוג שבית ההשקעות לא יתעסק אלא עם חברות החתומות על היתר עיסקא, או שבית ההשקעות יהיה בפיקוח בד"ץ.

תנסה לשכנע את אביך לחתום על היתר עיסקא כללי (ניתן להוריד מהאתר כאן). במידה והוא יסרב אתה רשאי להתעסק בכספים שלו.

מקורות:

לעניין בעיות בהשקעות עיין כאן. בכל הבעיות יש פוסקים המתירים ולכן אין איסור 'מסייע' לנהל את ההשקעות עבור מי שאינו מחמיר בנושא.