קניית סחורה גנובה מגוי

שלום רב

האם מותר לקנות מגוי בחו״ל שגונב סחורה ומוכרה בזול?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

במקרה שהגוי יכול למצוא קונים אחרים יש קצת מקום להקל, אבל למעשה נראה שאסור.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סי' שסט סעיף ו מפורש שאסור לקנות מגזלן גוי ובט"ז שם סעיף ה כתוב שבגוי חמור יותר כיון שאין הבעלים מתייאשים. ומכל מקום ייתכן שאין איסור לקנות אלא מגזלן גוי, אבל מגנב גוי הרי נפסק ברמ"א סי' שסח סעיף א שסתם גניבה ייאוש בעלים, ואם כן כל האיסור הוא מסייע ידי עוברי עבירה ודעת הש"ך ביו"ד סי' קנא סק"ו שאין איסור מסייע בגוי. אבל למעשה הרמ"א ביו"ד שם כותב שבעל נפש יחמיר שיש איסור מסייע בגוי גם כאשר הוא יכול לעשות את העבירה באופן אחר, כמו כן, דעת הטור בחו"מ סי' שסח שאין ייאוש בעלים בגנב גוי וממילא הקונה נחשב לגנב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האיסור מצד שהגניבה שקונים עדיין בבעלות הנגנב, ייתכן שלא קיים במקרה שהנגנב גוי. אבל איסור מסייע קיים בכל מקרה, שהרי אסור לגוי לגנוב מגויים אחרים.