סירוס בעלי חיים

שלום לרב המשיב,
רצינו לדעת האם מותר לעקר/לסרס חתולים?
בתקופה זו יוצא ארגון צער בעלי חיים בפרויקט לעיקור וסירוס חתולי רחוב מאחר ובעונות הזיווג של החתולים ישנן המלטות רבות של גורים שברוב המקרים רובם הגדול לא שורד מחמת רעב,חום,צמא וכו..צער הגורים רב מאוד לכן רצינו לדעת האם מותר להזמין את הארגון שיבצע את הניתוחים הנ"ל על מנת להפחית מצערם?
2.האם מותר לסרס חתול ביתי?
תודה מראש על התשובות ועל העבודה הנפלאה.

תשובה:

שלום רב,

ברור שאסור לקרוא להם. יש איסור לסרס בעלי חיים. בגמרא גם כתוב שאסור לומר לגוי לסרס בעלי חיים. העובדה שיתכן שגורים יגיעו למצבים לא נעימים, זה ודאי לא מתיר לסרס. ובורא עולם ידאג לכל יצוריו. וכפי שאנו אומרים ורחמיו על כל מעשיו.

מקורות:

ראה בהרחבה כאן.