מותר ללטף כלב או בעל חיים אחר ביום שבת?

שלום כבוד הרב
אנחנו מגדלים כלבה בבית
האם מותר ללטף אותה או להזיז אותה ביום שבת?
והיא כלבה קצת מפונקת והיא אוהבת שמלטפים אותה הרבה,האם ביום שבת זה בסדר לקחת דבר מסוים כמו עיתון או לשים לעטוף את היד בחולצה וללטף אותה ככה?
אפשר גם לדעת למה אסור ללטף או להרים בעלי חיים ביום שבת?
ואם ביום שבת חס וחלילה יש בעל חיים שאנחנו מחזיקים בו שהוא חולה מותר לחלל שבת כדי שהוא לא יפגע או משהוא?
והאם התנאי הזה שאסור ללטף כלב או לגעת בכלב חל על כל הכלבים?,אני שאלתי הרבה אנשים וחלק אמרו שמותר חלק אמרו שאסור לגעת,חלק אמרו לפי רבים להטות שהרוב אוסרים וחלק אומרים שבזמנם זה אסור והיום בגלל שמדובר בכלבי שעשועים אז מותר

תשובה:

שלום רב

המנהג בזה להחמיר, אף שאכן דעת הגרש"ז אוירבך נטתה להקל מהטעם הנזכר, שמדובר בחיית מחמד שמיועדת לליטוף, ראה כאן ובתגובות שהארכנו בשיטות הפוסקים בזה.