הדלקת נרות – לבנות בפנימיה שאמן מדליקה בביתה

שלום רב!
אני ספרדיה, ומתגוררת במדרשה בירושלים. רציתי לשאול לגבי הדלקת נרות – אם אימי מדליקה נרות בביתה, אני יוצאת ידי חובת הדלקת נרות אפילו שאני במדרשה בשבת?
כיצד עליי לנהוג בהדלקת נרות במדרשה? (להדליק עם/בלי ברכה, מקום ההדלקה – חדר אוכל/ מקום לינה? וכו'…)
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

בנות המדרשה, כיון שאינן נמצאות בבית חייבות בהדלקות נרות שבת בברכה. אולם אין צורך שכולן תדלקנה, ודי באחת שמדליקה בחדר האוכל עבור כולן. כמו כן למנהג הספרדים שלא מברכים על תוספת אורה, בת שרוצה להדליק ויש אחרת שכבר מדליקה, תדליק במקום אחר – בחדר בו היא ישנה וכדומה, וכך תוכל לברך. מי שמתארח בבית אחר, יכול להשתתף עם בעל הבית בפרוטה בנרות ואז אינו חייב בהדלקה. אם לא משתתף עמו הדין כנ"ל.

מקורות:

ראה מרדכי שבת פ"ב סי' רצד בשם מהר"ם וע"ע בית יוסף סי' רצג ושו"ע שם סעי' ו.