שימוש במטחנת בשר שיש בה שיירי בשר שאינו חלק

שלום,
האם בשר חלק שנטחן במטחנת בשר בסופר (שטוחנת גם בשר בכשרות רגילה ולכן יש בה שאריות של בשר זה) ניתן לאכול בדיעבד? האם יש בטל בשישים? מה הדין של אוכל שהתבשל עם בשר זה באותו סיר?
תודה.

תשובה:

שלום רב

בנוגע למקרה הראשון אכן אין מקום לחשש, גם אם הבשר שאינו חלק אסור באכילה הוא בטל בשישים, במקרה השני, מי שמקפיד לאכול בשר חלק ימנע מלאכול מאכל שהתבשל עם בשר שאינו חלק יחד בסיר. מאוד חשוב אגב לצרוך בשר מכשרות מהודרת, גם אם המחיר יקר יותר! לא די בכך שקונים חלק, אם מדובר במערכת כשרות שאינה מפקחת בצורה מהודרת, גם אם הם מצהירים שהבשר חלק עלולים להיות מכשולים.

בהצלחה