טרחה קלה מיום טוב ליום טוב

בס"ד
שלום לרב, רציתי לדעת את ההגדרה של טרחה קלה, להכין מיו"ט ליו"ט או שבת לחול או שבת ליו"ט. הבאתי דוגמא בעבר : להוציא את האוכל מהמקפיא ולהניח על השייש, אמרנו שמותר והתשובה היא מפני שזה טרחה קלה , ואם אני לא מניח אלא על הפלאטה לחמם אז זה אסור משום מכין וכנראה טרחה שאינה קלה,
האם גם כאשר אני נניח מוציא צלחות ורק מניח על השייש זה מותר משום טרחה קלה ולעומת זאת לערוך את השולחן אסור מפני טרחה שאינה קלה? אני מנסה להבין את ההגדרה ואת הגבול הדק בין טרחה קלה שמותרת לטרחה רגילה שאסורה ?
וגם מה האיסור דרבנן או מהתורה?

זה די חשוב לי ואשמח לקבל תשובה, שוב תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

לתת בזה גדר ברור אכן קשה מאוד, יש הורו שכל פעולה שהיא גמר דבר כמו הדחת כלים ועריכת שולחן אסורה, אבל פעולה קלה שאין בה גמר, או פעולה שאינה מוכחת לצורך חול, דינה קל יותר, ראה כאן שביארנו בהרחבה ככל שידינו משגת בענין זה.