כוונות במקווה

שאלה:

שלום הרב
אשמח לדעת כמה כוונות פשוטות שאוכל לכוון בעת טבילתי במקווה כדי להוסיף טהרה וקדושה לפי רבותינו
2. אנו אומרים שכאשר המים חמים אנו דנים את המקום כבית המרחץ אבל זה עדיין אומר שאפשר להרהר בדברי תורה או בכוונות המקווה כי בבית המרחץ מותר הרהור ורק דבור אסור נכון?
3. בספר המדות אות המתקת דין סימן נד ר' נחמן מביא להיכנס למקווה עד שאי אפשר יהיה לנשום ואז לצאת, מה סדר הטבילה במקווה שאפשר ומומלץ לעשות, ככה? בנוסף לטבול 3 פעמים? 7 פעמים? אשמח לדעת

תשובה:

שלום וברכה

אינני בקי בכוונות, אני מכוון להטהר במי המקווה..

אין להרהר בדברי תורה שם, המכוונים כנראה סומכים על כך שבתוך הבור עצמו אין זוהמה, למרות שקשה בעיני במציאות המוכרת לנו קולא זו, הארכתי בזה כאן.

שוב, אינני בקי, נהוג בערב שבת לטבול 7 טבילות, אחד להסיר טומאה אם יש, והשניה להסיר טומאת ימי החול, ועוד חמש טבילות כנגד נרנח"י של שבת – נפש רוח נשמה חיה יחידה.

שבת שלום.