שמחת בת המצווה

שלום רב, נכדתי בקרוב חוגגת בת מצווה, ואני נושאת דברים בטקס,רציתי לשלב בנאום פסוקים מהתנך הקשורים בבת מצווה.
תודה רבה

תשובה:

מועדים לשמחה

נתחיל מהסוף… אין פסוקים הנוגעים ישירות לבת מצווה. שכן בתורה המשמעות היחידה לבת המצווה היא שהילדה שהיתה עד כה ילדה ופטורה מכל המצוות בעקבות גילה ורמת הבנתה. נעשית גדולה, ומתחייב לשמור את המצוות. ולכן קוראים לזה "בת מצווה" כלומר, מעתה היא ברת מצווה.

לכן ביהדות יש לזה קצת מקום לשמחה שמעתה היא מחוייבת במצוות.

בנוסף לפי האמור, אם הילדה אינה שומרת מצוות, אין כל משמעות ליום ההולדת של גיל 12 או 12 או 14 כולם אותו הדבר. רק אם היא שומרת מצוות יש לגיל 12 משמעות ומקור לשמחה.

אחד המצוות הוא כמובן שמירת שבת ומועדי ישראל. השימוש במחשב אסור בחגי ישראל…

העיקר שיהיה לך רוב נחת מנכדתך זו ומשאר הנכדים!!