הנאה ממעשה שבת בטלויזיה הדלוקה מערב שבת

שלום אני יודע שאם טלויזיה פתוחה מכניסת שבת אז מותר לראותה אבל צריך לכסות את כול החלונות בבית שלא יהיה מריאת עין אבל האיסור זה שיהודים גורמים לכך שאני יכול לראות טלויזיה ואסור להנות מחטא של יהודי עכשיו השאלה שלי היא אם אני רואה טלויזיה בשבת אני אני פטור דאורייתתא ואבל חייב מדרבנן

תשובה:

שלום רב

אכן אסור לראות טלויזיה בשבת גם אם היא דלוקה מערב שבת, משום שאסור להנות ממעשה שבת של יהודי, או אפילו של גוי כאשר הדבר נעשה עבור יהודי. מלבד זאת יש איסור משום אוושא מלתא להשמיע קול בשבת הגורם לחשוב שיהודי עובר עבירה. איסורים אלו הם מדרבנן ולא מדאורייתא, אולם אין בכך כדי להקל בחומרתם, שכן ציותנו תורה "לא תסור מכל אשר יגידו לך ימין ושמאל" מכאן למדו חכמים שאנו מחוייבים לשמוע לציווי חז"ל ולקיים את תקנותיהם.

שבת שלום