בישול חלב אחרי בשר בתנור בעל ניקוי עצמי

שלום כבוד הרב
האם ניתן לבשל בתנור בעל ניקוי עצמי .בשר לאחר בישול חלב .כמובן בתבניות שונות ולאחר הפעלת הניקוי . למרות שלא עברו 24 שעות ?
בברכה

תשובה:

שלום רב.

באופן עקרוני ניתן להשתמש בתנור כזה לחלבי ולבשרי בזה אחר זה, אולם יש בתנורים כאלו סוגים רבים ויש לברר לגבי התנור המדובר אם רמת החום שבו גבוהה דיה כדי להתיר זאת [קיים בשוק היום תנור תעשייתי המנקה את עצמו בחום של 500 מעלות צלזיוס! דבר שלא קיים כלל בתנורים ביתיים], מומלץ להתעניין בקשר לזה במכון הטכנולוגי לבעיות הלכה של הרב לוי יצחק הלפרין, בטל': 026423230.

בהצלחה.