התרת נדרים שהנודר אינו זוכר אותם

שלום כבוד הרב
יש לי בעיה אני לא זוכר מה נדרתי בדיוק.. האם יש התרה כללית שתתיר לי את כל הנדרים
שנדרתי עד היום?

תשובה:

בדיעבד, אדם ששכח מה שנדר יכול לעשות התרה כללית כעין זו שעושים בהתרת נדרים.

מקורות:

על הטעם שהתרה זו מועילה אף שבדרך כלל חייבים לפרט את הנדר ולמצוא לו פתח, כתב בס' חדרי דעה, שהואיל ואותו אדם מתחרט על כל מה שנדר, נחשב הדבר כאילו הוא יודע את הנדר. וראה עוד מה שהאריך בזה בס' כל נדרי.